SØRLANDSKE HOVEDVEI – tapt og funnet

PÅ VEI TIL SØRLANDET er en nostalgisk veibok som inviterer til å ta noen omveier og utforske gamle, og fortsatt kjørbare, veistrekninger – som for mange tiår siden var veien til Sørlandet – enten man kom fra øst eller vest.

Det som var riksvei 40 og 440, er nå E18 og E39 – og veien til Sørlandet er i ferd med å bli en sammenhengende firefelts motorvei mellom Oslo og Stavanger.

PÅ VEI TIL SØRLANDET er en bok som viser hvordan veitraseene har endret seg fra å gå gjennom byer og tettsteder til å skjære rett gjennom landskapet – effektivt fra start til mål. Mye har gått tapt, og bilismen har også endret seg, men noe er funnet – til glede for den som har tid. Fortsatt er det mulig å dra på bilferie til Sørlandet – utenom motorveiene. Da kan man oppleve og gjenoppleve det de moderne trafikkmaskinene går utenom og over. Den korteste og raskeste veien er ikke alltid den morsomste – kjør!

Forfatter Tore H. Wiik oppfordrer til å utforske veiene – også de veiene som ikke lenger er trafikkert – for de forteller interessant samferdselshistorie. Forfatteren har alltid hatt interesse for denne historien. Det har resultert i flere bøker om legendariske veier i Norge.

Når han nå presenterer en helt ny bok om Sørlandske hovedvei, vil mange få et gjensyn med kjente og kjære landskap, veier og kjøretøy. På 1950-tallet ble denne legendariske veistrekningen beskrevet som «selve balustraden langs havet – hele Sør-Norges utkikksplass» – Den Sørlandske hovedvei. Sørlandet var hele Norges sommersted, og målet for feriene ble oftest nådd i privatbil langs Sørlandske hovedvei.

Boka er rikt illustrert med foto (historiske svart-hvitt-foto med nye foto fra samme sted, ofte med et veterankjøretøy som element i bildene), illustrative kart og tekster som hjelper leseren til å finne fram. Dette er rett og slett en veibok for folk som elsker å ta seg fram fra sted til sted i bil – og som har tid til å stoppe opp litt underveis. Bokas format er 21×22 cm, 300 sider,  innbundet (soft-cover) og koster kr 400,-

Boka er i handelen, kan bestilles ved klikk og hent i de fleste kjede-bokhandlere, som eksempelvis:

ARK – klikk og hent

Norli – klikk og hent

 

Bokomslaget til den nostalgiske veiboka PÅ VEI TIL SØRLANDET
Bilde av boka PÅ VEI TIL SØRLANDET
Bilde av boka PÅ VEI TIL SØRLANDET

Boka kan kjøpes i bokhandelen, og det enkleste er å bestille boka (Klikk og hent)

Snarveier til «din» bokhandel:

ARK bokhandel på nett

Norli bokhandel på nett