Ny krimroman av Siri Fossing

Foto av forfatter Siri Fossing og forlagssjef Øivind Berg med manuset til

Forfatter Siri Fossing og forlagssjef Øivind Berg med manuset til «SKADEDYR» i forbindelse med inngåelse av kontrakt på utgivelse av Siri Fossings andre krimroman på Pagina forlag. Foto: Olav Loftesnes/Tvedestrandsposten.

Siri Fossing er klar for lansering av sin andre krimroman om journalist Emilie Engen. Boka blir lansert under Hans Olav Lahlums krimfestival i Tvedestrand 24. februar.

Nå er den andre krimboka i Emilie Engen-serien klar, og Siri Fossing presenterer nye dramatiske opplevelser for den unge, hjemvendte journalisten Emilie Engen i den tilsynelatende stille og fredelige kystbyen på Sørlandet. Emilie Engen er tilbake på jobb i Stranna Blad, men strever med ettervirkningene av drapssaken hun dekket året før, og de dramatiske konsekvensene den fikk for henne. 
 
Når det skjer et mistenkelig dødsfall, søker Emilie svar. 
I den nye boka «Skadedyr», som er frittstående oppfølger av «Uten samtykke (2021), følger vi Emilie Engens leting atter svar i forbindelse med et spesielt dødsfall i en av byens mer fornemme familier. Når det kommer fram at det dreier seg om drap, og hennes spørsmål blir møtt med taushet, klarer ikke Emilie å legge saken fra seg. Hun blir etter hvert involvert i andres vonde hemmeligheter, og det er ikke lenger like lett å holde andres, og egne, problemer på avstand.   
Emile sliter med å få sove, hun har vonde drømmer og forsøker å dempe uro og angst med piller og rus. Hun beveger seg i grenseland av hva hun burde gjøre som ansvarlig journalist og samfunnsborger, men klarer ikke å legge fra seg det hun oppdager og får mistanke om. Når politiet virker rådløse og handlingslammet, tar Emilie beslutninger som setter henne i stor fare. 
 
Foto av Forlagssjef Øivind Berg sammen med forfatter Siri Fossing i gågata i Tvedestrand.

Forlagssjef Øivind Berg sammen med forfatter Siri Fossing i gågata i Tvedestrand. I krimromanen, som har handling fra Tvedestrand sene høstdager, må hovedpersonen Emilie Engen besøke både folk hun stoler på og folk av mer tvilsom karakter. De finnes også i små lokalsamfunn – ikke bare i storbyens bakgater. Foto: Olav Loftesnes / Tvedestrandsposten.

 
God debut – spennende oppfølger
Høsten 2021 debuterte Siri Fossing (51) med krimboka «Uten samtykke». Hans Olav Lahlum plasserte boka i sjangeren Nordic noir, da han bokbadet debutanten under sin krimfestival samme høst. Mottakelsen av debutboka var god.  
«Det virker på meg som om hun har respekt for sjangeren og jobber omhyggelig med plottet», skrev blant annet anmelder Jan Øyvind Helgesen i Nettavisen, og belønnet debuten med terningkast 4.
Nå kommer bok nummer to i serien: «Skadedyr», og Siri Fossing er spent på reaksjonene fra leserne.
«Det var stor stas å få ut den første boka, og det har gitt meg troen på at jeg kan fortsette å skrive krim. Og det er jeg glad for, for jeg elsker å holde på med dette. Så nå måtte det rett og slett skje flere drap i Tvedestrand», forteller Siri. 
 
Lansering med bokbad på Krimfestivalen
«Skadedyr» lanseres under Hans Olav Lahlums krimfestival på Hotel Lyngørporten siste helgen i februar.
 
 

«Skadedyr» er i salg fra slutten av februar. Utsalgspris er 379,- og boken kan kjøpes hos bokhandlere over hele landet, både fra nettbokhandel og «klikk og hent» hos ARK og NORLI.